21 maj 2020 – Musikkåren Kamraterna

Alingsås
Musikkåren Kamraterna
Kristi Himmelsfärdsdag 2020

Årets Kristi Himmelfärdsdag-spelning med Musikkåren Kamraterna blev dubbelt annorlunda. Den traditionella morgonspelningen från Christinae Kyrkans klocktorn byttes ut mot en spelning på gården utanför kyrkan i pandemins förtecken.

Publiken som de två tidigare åren jag varit på plats bestod av kanske 10 morgonpigga pensionärer var idag minst tredubbla. Påminnelse till mig själv: ta bilder på publiken framöver, om inte annat för inventeringens skull.

Efter spelningen klockan 07 bar det upp mot Nolhaga berg, varvid nästa avvikelse från den inarbetade traditionen tog vid – om än mindre planerad.

På väg upp mot Nolhaga berg.
På väg ner igen tjugo minuter senare.

Någonstans hade det blivit snurr i kommunikationen där delar av publiken och prästerskapet gjort sig till rätta framför Nolhaga slott, medan musikkåren och de mer rutinerade åskådarna vant parkerat sig på berget. Det tisslades om att någon av lokaltidningarna skrivit fel i en artikel inför spelningen. Men vad jag vet kom man på plats inte underfund med var det blev knas – utan musikkåren tog sig ned till slottet varifrån programmet kunde fortsätta.

Kristi Himmelfärdsdags-spelningar tidigare år:
2018
2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s