10 maj 2018 – Musikkåren Kamraterna

10 maj Alingsås
Desto längre upp mot klocktornet i Christinae kyrka vi kom desto smalare blev de olika trapporna. Först en bred trappa, sedan in genom en rätt anonym dörr ledande mot ett smalare trapphus följt av en snäv spiraltrappa.

maj 10 2018_40.jpg

Väl uppe i tornet, precis under den stora kyrkklockan, intog musikanterna sina positioner och jag hittade ett litet krypin att gömma mig i för att inte komma i vägen för blickarna mot dirigenten. Några minuters förberedelser och genomgång följer. Efter att det gjorts känt att kyrkan tänkt spela in dagens musikprestationer, eller åtminstone ha medhörning i kyrkohallen, så hängde det retsamma små-skämtandet i luften – men hölls tillbaka med viss ansträngning och bitvis dovt fnitter.

Klockan 07.00, som planerat, körde morgondagens spelning igång.

maj 10 2018_42.jpg

Väl i klocktornet blev det inte många bilder. Utanför kyrkan stod det, enligt videosnuttar upplagda på Facebook, strax över 15 personer och lyssnade. Efter varje stycke kunde man från tornet höra en försiktigt smattrande av applåder nere på gården.

maj 10 2018_6.jpg

Direkt efter spelningen i kyrktornet bar det iväg mot Nolhaga berg för del 2 av morgonens spelning.

Väl vid Nolhaga park tog jag följe upp för berget med en glad pensionär. På plats när vi anlänt fanns redan strax över 25 åskådare på plats tillsammans med musikkåren och några personer från kyrkan.

maj 10 2018_33.jpg

Allt eftersom klockan närmade sig 08 växte sig publiken till, hastigt uppskattat, 50 personer. När tiden väl var inne samsades musikkåren och prästen, som höll i morgonens gudstjänst, om publikens uppmärksamhet.

maj 10 2018_43.jpgmaj 10 2018_9.jpg

Ett större urval bilder nedan:

En reaktion på ”10 maj 2018 – Musikkåren Kamraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s