1 maj 2018 – Musikkåren Kamraterna

1 maj Alingsås Morgonen är sval och fuktig, himlen förrädiskt ljusgrå. När som helst kan det börja regna igen. Så jag tejpar en plastpåse runt mitt kameraobjektiv, axlar kameran och beger mig den korta färden ned till stora torget i Alingsås för att på en chansning få fotat lite av den tidiga morgonens bravader i Musikkåren Kamraternas regi.

Kvällen innan, när jag tittade till stadens evenemangskalender, blev jag osäker när jag såg att kårens spelning skulle köra igång klockan 07 på morgonen. Det lät för mig, som ännu obekant med de lokala traditionerna, som ett väl tidigt inslag – med risk för att någon skrivit fel tid i kalendern. Men så var inte fallet. Utan kåren ställde upp sig och körde igång precis 07.00 till en morgonpigg publik på strax över tjugo personer, som kom att växa under marschspelningens gång.

maj 01 2018_21Någon enstaka minut kvar till start.

maj 01 2018_1
Redo för spelstart.

maj 01 2018_13

Sedan följer en marsch genom centrum, både längst med de breda körbanorna och de smalare gågatorna inklämda mellan innerstadens charmiga gamla villor och hus. På balkonger och i fönster syns en och annan åskådare och roade barn som springer och hämtar mobiltelefoner och surfplattor att filma och fotografera med.

maj 01 2018EDIT.jpg
maj 01 2018_8
Utanför Brunnsgården äldreboende.

Efter att kåren stannat till vid Brunnsgården äldreboende så fortsätter marschen tillbaka mot stora torget igen. Svansen av publik och åhörare är nu någonstans kring 35 personer.

maj 01 2018_10
maj 01 2018EDIT_1

Väl tillbaka på stora torget så avrundades morgondagens spelning med ett till kåren riktat tacktal.

Nedan följer ett axplock av dagens bilder, inklusive en del som inte visats ovan:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s