Demonstrationer, Korsvägen 7 december 2017

En stormig vintereftermiddag lät sätta stämningen när två demonstrationer hölls i närheten av Svenska Mässan i Göteborg. Direkt utanför mässans huvudentré stod Hyresgästföreningen med flaggor och vimplar, ett serveringstält samt högtalare och talare från – under den korta tiden jag var på plats – Vänsterpartiet. På andra sidan vägen, mot Liseberg, stod granndemonstrationen från Västsvenska Folkinitiativet med banderoller och plakat.

dec 08 2017.jpg

Trots det dystra vädret och det faktum att flera säkert kommit direkt från jobbet för att stå med någon av de två bitvis sammanflätade demonstrationsgrupperingarna upplevde jag stämningen som god. Mellan klockan 15-16 vill jag påminna mig ha sett ett 70-tal personer engagerade allt som allt – plus, mig exkluderat, fem-sex fotografer.

Enligt Hyresgästföreningen Västra Sveriges Facebook-sida (inlägg kl 18:13, 7 december) tycktes deras demonstration fått genomslag i form av kommunfullmäktiges beslut att försäljningen av allmännyttiga lägenheter i Rannebergen går på återremiss.

dec 07 2017_13

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s