En tanke rörande Fredsrörelsen

Desto mer jag hör från den så kallade ”fredsrörelsen” i Sverige desto mer pinsam upplever jag den.

En rörelse som tycks mena på att allt ont i världen är orsakat av NATO och där NATO, eller åtminstone USA, ska motarbetas. Samtidigt som sällan Ryssland nämns alls – mer än som ett ack så försvarslöst land som har tvingats till att spela efter NATO:s pipa.

Eller hur allting provocerar stackars lilla Ryssland.
Placerar Sverige några Leopard-stridsvagnar på Gotland så är det något som provocerar Ryssland. Utför Sverige signalspaning längst med Östersjön så provocerar det Ryssland. Har Sverige en övning med ett antal andra länder i Sverige och på Östersjön så provocerar det Ryssland.

Men när Ryssland invaderar Georgien, Dagestan, Tjetjenien eller Ukraina så är det inget att bry sig om. Då är det liksom Rysslands angelägenheter. Men direkt när NATO markerar sin närvaro i Baltikum, som svar till Rysslands vapenskrammel, är fredsrörelsen på plats för att peka finger åt NATO och deras krigshets!

Man kan ju faktiskt vara emot NATO utan att, medvetet eller omedvetet, ta Rysslands parti. En fredsrörelse som faktiskt ärade sitt fint klingande namn skulle göra bäst i att ta ställning emot krig oavsett land, färg eller plats. Annars bjuder man in sig själv, som organisation och som anhängare, att ens motiv misstänkliggörs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s